BenQ OLED monitor: Mobiuz EX480UZ

A BenQ legújabb gaming monitora az OLED panellel készült Mobiuz EX480UZ. A 48”-es képernyőjű készülék felbontása 4K-UHD, a natív frissítési frekvencia pedig 120 Hz. Ebből rögtön látszik, hogy a cég az új monitort elsődlegesen a gamereknek szánta.

Magától értetődő, hogy az EX480UZ adaptív szinkron (változó frissítési frekvencia – VRR) megoldása mind az Nvidia, mind az AMD rendszerét támogatja, a G-Sync-et „G-Sync compatible” szinten, az FreeSync-et tekintve pedig a FreeSync Premium verziót. A specifikáció szerint a GtoG válaszidő 0,1 ms, ami az OLED-nek köszönhetően természetesnek mondható.

Egyéb fontosabb adatai: 135.000:1 statikus kontrasztarány, SDR-ben tipikusan 450 nit fényerő, a DCI-P3 színtér 98%-os lefedettsége és 10 bites színmélység. A monitor hangrendszere a TreVolo 2 x 5 W + 10 W mélynyomó megoldása (beépített hangszórók) több mint kellemes hangot biztosít a játékélményhez, az ötféle választható hangmóddal.

A gyártó a készüléket bőven ellátta csatlakozókkal, köztük 2 db HDMI 2.1-es porttal:

Az OLED képernyőnek köszönhetően a local dimming pixelszintű, ami tökéletesen kiküszöböli az LCD képernyőknél alkalmazott local dimming-nél fellépő fényudvar vagy blooming jelenségét. Ez nagyban segít a kiváló HDR megjelenítésben, amihez hozzájárul a nagyon alacsony feketeszint és a végtelenhez közelítő kontrasztarány.

Ez az első Mobiuz monitor, amelyben a cég használja a saját fejlesztésű HDRi optimalizált módot a színek élénkségének javítására a világos és sötét részletek feláldozása nélkül (BenQ Light Tuner technológia). A HDRi képes a képrészletek és a kép tisztaságának automatikus optimalizálására – mindezek egyedülálló játékélményhez vezetnek. A HDRi kétféle módban is használható (Game és Cinema HDRi).

Royce Lye, a BenQ UK & Ireland ügyvezető igazgatója szerint „A MOBIUZ EX480UZ-t azért fejlesztettük ki, hogy az első OLED monitorunkkal új és magával ragadó játékélményt nyujtsunk a gamerek számára. „Akár professzionális, akár amatőr játékosokról legyen szó, ezzel a monitorral új audio- és vizuális játékélményt kapnak olyan kijelző-csúcstechnológiával, amely támogatni tudja a gördülékeny és képhibamentes játékot, ugyanakkor magába foglalja a BenQ legutóbbi beépített szemkímélő technológiáját is.”

A MOBIUZ EX480UZ jelenleg 1599,99 angol font bruttó fogyasztó áron elérhető a legtöbb régióban.

Forrás: https://www.benq.eu/en-uk/monitor/gaming/ex480uz.html

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .