Lenovo 27”-es 3D monitor

A 2023-as IFA kiállításon a Lenovo bemutatta új ThinkVision 27”-es 3D monitorát, amely olyan professzionális tartalomkészítőket céloz meg, akiknek 3D vizualizációra van szükségük, beleértve a 3D grafikai tervezést, játékokat és videókat. A monitor szemüveg nélküli vizuális élményt kínál, és zökkenőmentesen támogatja a 2D és 3C tartalmat.

Ahogy a Lenovo fogalmazott, az új monitort „látványosabb alkotáshoz, kapcsolódáshoz és együttműködéshez” (creation, connection és collaboration) tervezték. A ThinkVision 3D monitor segíthet a termelékenység növelésében azáltal, hogy csökkenti a 3D-s megjelenítéshez szükséges addicionális számítási teljesítményt, ugyanakkor egységes felhasználói élményt biztosít 2D és 3D módban egyaránt.

A szemüveg nélküli 3D élmény érdekében a képernyőn egy pár beépített szemkövető kamera található, míg a képernyőre kapcsolható lentikuláris lencsék természetes 3D élményt nyújtanak a felhasználónak. A monitor két független képet „vetít” a felhasználó szemébe, így mindkét szem kissé eltérő szögből látja a témát. Ez a folyamat éles sztereó látást és mélységérzékelést biztosít természetes és hatékony sztereoszkópikus megjelenítésben. A FOV (látómező) 40 fokos, míg a nézési távolság 60-100 cm közötti lehet.

A 3D Explorer szoftverrel kombinálva az új monitor átfogó ökoszisztémát alkot a 3D létrehozásához és felhasználásához. A megoldás egyszerű platformot kínál a felhasználó számára az összes 3D-alkalmazáshoz való hozzáféréshez, valamint a munkavégzés és a kényelem optimalizálásának képességét, miközben javítja a kontrollt és a hatékonyságot.

A 3D Explorer platform olyan hasznos eszközökkel látja el az alkotókat, mint a 3D player a videók és 3D effekteket tartalmazó fájlok megtekintéséhez, a tervezési és hatékonyságnövelő szoftverek támogatása, valamint egy SDK a fejlesztők számára 3D alkalmazások készítéséhez. A 3D élmény fokozása és kiterjesztése érdekében az új funkciók folyamatosan bővülnek, feszegetve a 3D-s digitális interakció határait, miközben átjárást biztosítanak egy élénk és táguló 3D ökoszisztéma felé.

Néhány fontos műszaki adat a specifikációból:

IPS panel, 3840 x 2160 pixeles (4K-UHD) felbontás 2D-ben, 1920 x 2160 pixel 3D-ben, 1000:1-es statikus kontrasztarány, 310 nit fényerő, 99%-os CDI-P3 és 99%-os Adobe RGB színtér-lefedettség, gyári kalibráció ΔE < 2 eltéréssel mindkét színtérben.

A csatlakozók között egy 1.4-es DisplayPortot, két 2.1-es HDMI portot és egy USB-C dokkoló csatlakozót találunk, 100 W teljesítménnyel és DP Alt móddal. Ezen kívül van 4 USB downstream port, RJ45 hálócsatlakozó, moduláris kameratámogatás és beépített hangszórók is megtalálhatók.

A különleges monitor ára kb. 3000 euro lesz, a megjelenés várható időpontja 2024. február.

További információ: https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/transforming-digital-workspaces-devices-software-future-hybrid-work/

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .