A BenQ szabadalmaztatott szemvédő technológiái

A műszaki bevizsgálással és minősítéssel foglalkozó globális TÜV Rheinland szervezet –amelynek világszerte több száz telephelye van – egyebek között elektronikus készülékek tesztelését és minősítését is végzi, és különféle tanúsítványokkal (certification) igazolja azok megfelelőségét.

A kijelző eszközöket tekintve a TÜV Rheinland, világszerte elismert szakembereivel és csúcstechnológiájú mérőkészülékeivel méri a válaszidőt, a környezeti fényerőt, a villogásmentes teljesítményt, a kék fényösszetevő erősségét, továbbá a monitorok, mobil eszközök és laptopok sugárzásának spektrális eloszlását azért, hogy megállapíthassa a látásra, a szem egészségére gyakorolt hatását és a munkahelyi biztonságot.

A BenQ monitorok szemkímélő jellemzőit – a világon úttörőként – több TÜV tanúsítvány is minősíti (2013: villogásmentesség, 2014: alacsony kékfény-kibocsátás, 2016: 3000:1 kontrasztarány). A BenQ szabadalmaztatott, és szintén TÜV-minősített technológiája a Brightness Intelligence és továbbfejlesztett változata, a Brightness Intelligence Plus.

„A TÜV Rheinland legújabb eredményei a 22-32”-es, négy modellt tartalmazó sorozathoz kapcsolódó szemvédő monitorokon keresztül biztosítják a fogyasztókat és a szakembereket egyaránt arról, hogy a BenQ megőrzi látásuk egészségét, törődik szemükkel, és a kényelmet sem hanyagolja el” – mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „A szemvédő monitorok piacán megszerzett vezető szerepünket bemutatva, büszkén jelentjük be új, nemzetközileg szabadalmaztatott újításainkat, a Brightness Intelligence és a Brightness Intelligence Plus technológiákat, mint a világon elsőként tanúsítvánnyal rendelkező intelligens, nagy kontrasztú és villogásmentes monitoraink jellemzőit.”

TÜV-tanúsítványú BenQ Brightness Intelligence monitorok

A BenQ Brightness Intelligence és a Brightness Intelligence Plus nemzetközileg szabadalmaztatott technológiák aktívan érzékelik a környezeti színhőmérsékletet és a környezeti megvilágítás mértékét, így a képernyő fényerejét és színhőmérsékletét a leginkább kényelmes és pontos megjelenítési élmény érdekében automatikusan hangolják. A BenQ technológiái kifinomult, valós idejű algoritmusok révén elkerülik a fényes területek túlexponálását, miközben a sötét jelenetek finom részletei – az optimális világosság és a színpontosság elérése érdekében – kiválóan láthatóvá válnak a képernyőn. A TÜV Rheinland elsőként tanúsítja az intelligens monitortechnológiát, amely 3000: 1 kontrasztarányt és villogásmentes szemvédelmi technológiát is kínál.

A BenQ vezető szerepe a szemvédelemben

A cég 2013-ban szerezte meg az első tanúsítványát a villogásmentes LCD monitorok területén. A BenQ villogásmentes technológiája minden fényerőszint mellett csökkenti a szem fáradását, amellyel maximális felhasználói kényelmet biztosít. Szemben más LCD monitorokkal, amelyek másodpercenként pl. 250-szer villognak, a BenQ szemvédő monitorai azonnali hatást gyakorolnak a szem terhelésének csökkentésére.

2014-ben a BenQ alacsony kékfény-kibocsátó technológiája egymást követő szakaszokban, a megjelenített tartalomtól függően csökkentette a káros kékfény-kibocsátást, hogy megakadályozza a szem fáradását. A BenQ Low Blue Light Plus technológia egy lépéssel tovább lépett a veszélyes, rövid hullámhosszú, nagy energiájú kék-ibolya sugárzás csökkentésében 420 – 455 nm-es tartományban, miközben erősítette a 455 – 480 nm-es tartomány hasznos kék-türkiz fényét a szem irritációjának megelőzése érdekében.

A fentiek folytatásaként 2016-ban a 3000: 1 kontrasztarányt minősítő TÜV tanúsítvány biztosítja, hogy a BenQ szemvédő monitorai háromszorosára növelik a monitorok tipikus kontrasztarányát és így javítják a finom részletek  megjelenítését a sötét, összetett képeken.

A látás egészségének és a szemfáradás nélküli nézési kényelemnek elősegítésével a BenQ szemvédő monitorok széles körű védelmet nyújtanak az otthoni felhasználók, irodai dolgozók, valamint kreatív szakemberek és a videó szerelmesei számára.

Ha többet szeretne megtudni a BenQ szemvédő monitorairól, kérjük, látogasson el www.benq.com/solution/eye-care-monitors weboldalra.

(Forrás: BenQ)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..