Az AGON univerzális alkalmazása: G-Menu

Az AGON by AOC – a világ egyik élenjáró gaming monitor és IT-kiegészítő márkája – bemutatta az új G-Menu szoftvercsomagot, amely az összes AGON by AOC márkájú periféria kezelésére alkalmas, a monitoroktól kezdve a billentyűzeteken, egereken, headseteken át az egérpadokig.

A díjnyertes monitorairól ismert AGON by AOC gaming portfóliója az elmúlt években számos gaming egérrel, mechanikus gaming billentyűzettel, egérpaddal, valamint gaming headsettel bővült.

Ez a fajta átfogó gaming-ökoszisztéma szükségessé tett egy olyan szoftvert, amellyel az összes beállítást egyszerre lehet irányítani és testre szabni. A billentyűzetek és egerek esetében ez a billentyűk és gombok testreszabását, az érzékenység, például az ismétlési sebesség, a polling rate vagy a DPI-szint beállítását jelenti, a headsetek esetében pedig a hangbeállítások kezelését, beleértve a térhangzást is. A G-Menu segítségével a Light FX fényhatás beállításai és a monitor, a billentyűzet, az egér, az egérpad és a headset fényeinek szinkronizálása is kezelhető.

A G-Menu szoftver mostantól egyetlen kattintással ugyanazokat a beállítási lehetőségeket teszi lehetővé, mint a monitornak a képernyőn megjelenő beállításai. Az AOC Light FX opcióval ellátott monitorok RGB-világítása testre szabható, és a G-Menu legújabb frissítése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy először a szoftverben előzetesen megtekinthessék az RGB fényhatásokat, mielőtt azokat az eszközökre (monitor, billentyűzet stb.) alkalmaznák. A G-Menu lehetővé teszi továbbá a termékek közötti szín- és téma-szinkronizálást (Light FX Sync), így a monitor és a kiegészítők, például a gaming egerek, egérpadok vagy billentyűzetek ugyanazzal az RGB világítási mintával és ugyanazokkal a színekkel fognak rendelkezni.

A különböző műfajokhoz/játékokhoz új felhasználói profilok hozhatók létre, menthetők el és akár meg is oszthatók a G-Menu segítségével. A G-Menu alkalmazás Discover pontján belül a felhasználók megtalálhatják a felhasználói profilhoz tartozó leírásokat, valamint a kompatibilis termékeket, amelyeket aztán a saját eszközeikre másolhatnak. Egy gaming egér DPI-beállításainak összehangolása, vagy a gamer közösség egyik példaképének monitor szín- és érzékenységi beállításainak másolása – a G-Menu segítségével mindez egyetlen kattintással megoldható.

A G-Menu egerek és billentyűzetek esetében nagyfokú szabadságot biztosít a gombokhoz és billentyűkhöz történő különböző funkciók hozzárendelésében. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan feladatokat rendeljenek hozzá, mint például egy multimédia-lejátszó megnyitása és a zeneszám lejátszása/szüneteltetése, vagy az internetböngészőkkel kapcsolatos feladatok, mint például egy oldal frissítése, a kezdőlap megnyitása, keresés és egyebek. Emellett az olyan alapvető operációs rendszer funkciók, mint a kivágás/másolás/beillesztés vagy a dokumentumok megnyitása/mentése is hozzárendelhetők a billentyűkhöz vagy a gombokhoz. Akár játékokban, akár bármilyen hétköznapi feladat során ez a fajta magas szintű testreszabhatóság valóban hasznos lehet.

Bizonyos játékoknál, ahol az akció olyan gyorsan történik, hogy a felhasználónak egyszerre több billentyűt/gombot kell megnyomnia, a makrók kezelése ugyanilyen fontos. Még ha a játék/alkalmazás nem is támogatja, a G-Menu-vel a felhasználók makrókat hozhatnak létre és kezelhetnek – vagyis például csak egy adott játékban engedélyezhetik azokat.

Forrás: united communications GmbH

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .