BenQ monitorok Pantone Validated minősítése

A BenQ két új monitortípusa, a designer PD2720U (DesignVue sorozat) és az SW271 (PhotoVue sorozat) egyedüli önálló kijelzőként elnyerték a Pantone Validated minősítést. A tanúsítvány üzenete a színkompatibilis együttműködés a Pantone által minősített különféle kimeneti eszközökkel.

„A Pantone Validated bizonyítja, hogy a tervezők és a fotósok által a teljes kreatív folyamat során alkalmazott, a képernyőn megjelenő színek Pantone-kompatibilisek, így a Pantone színeket használó szimulációk és megjelenített anyagok jobb elrendezésben jelennek meg a Pantone-licenc megoldásokkal ”, mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „A BenQ büszke arra, hogy csatlakozhat a színértő szakemberek globális közösségéhez, akik bíznak a Pantone rendszerben, és pontos színeket adhatunk a grafika, a divat, a csomagolás, az építészet és a fogyasztási cikkek kreatív tervezésének területén.”

A Pantone színértő szakemberei szigorú minőségbiztosításával és jóváhagyásával a BenQ DesignVue és PhotoVue monitorok beépített színkorrekciót végző technológiája, valamint az egyedülálló BenQ AQCOLOR technológiája kiemelkedő finomságú színpontosságot kínálnak, ide értve a PMS (Pantone Matching System) minőségteszt által elért színhelyességi eredményeket is. A PMS rendszer gyakorlatilag minden színkritikus iparág és gyártó által használt, univerzális színnyelv, amely lehetővé teszi a kreatív szakemberek számára, hogy pontos és egyező színeket határozhassanak meg, függetlenül attól, hogy a színt milyen eszközzel és anyaggal állítják elő.

A 2019-es újonnan bemutatott Pantone Validated védjegy biztosítja, hogy a színvezérlő rendszer és a hozzá tartozó hardver képes legyen pontosan előállítani a PMS színek teljes skáláját, biztosítva – a tervezési szándéknak megfelelően – a nyomtatott vagy késztermékek színének megjelenését, ideértve a BenQ DesignVue és PhotoVue monitorokon megjelenő Pantone színeket is.

A Pantone az 1960-as évek óta a kereskedelmi színvisszaadás globális hatóságaként, a tervezők és a termékfejlesztők számára több mint 10.000 színhez határozott meg szabványokat. A Pantone a DesignVue és a PhotoVue monitorok hitelestésével megerősíti a BenQ elkötelezettségét a színkritikus professzionális alkalmazásoknál megkövetelt abszolút színpontosság biztosítására.

További információ a BenQ professzionális monitorairól ezeken a weboldalakon található: https://www.benq.hu/product/monitor/designerdesigner/ és https://www.benq.hu/product/monitor/photographer/

A Pantone Validated-ről pedig olvasóink az alábbi weboldalon tájékozódhatnak: https://www.pantone.com/licensees/pantone-validated

(Forrás: BenQ)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .