Harmadik generációs AOC AGON gaming monitorok

A korábban már ígért új AOC AGON gaming monitorok most kerültek piacra, néhány hónapos késéssel. Egy G-Sync-es és egy FreeSync-es modellről van szó, mindkettő 27”-es. Az előbbi az AG273QCG, az utóbbi az AG273QCX névre hallgat.

A megújított és áttervezett, prémium kategóriájú monitorokat a hardcore játékosoknak szánja a gyártó. Az új készülékek tudják mindazt, amit az előző generációjú AGON monitorok, pl. a 165 Hz-es, illetve 144 Hz-es frissítést, és az 1 ms-os válaszidőt, emellett (az egyik modell) jellemzője az AMD FreeSync 2 HDR, és mindkettő design-ja megszépült. Ennek köszönhetően az AGON AG273QCG el is nyerte a Red Dot Design Award 2018 díjat.

Az új monitorok első bejelentésekor az AOC megcélozta a 0,5 ms-os válaszidőt, de végül is a specifikációban az 1 ms szerepel. Az AG273QCG ívelt (1800R) TN panellel érkezett, a felbontása QHD (2560 x 1440), támogatja az Nvidia G-Sync-et (mint említettük), és a max. frissítési frekvenciája 165 Hz. Egyéb adatai: 1000:1 kontrasztarány, 400 nit fénysűrűség, 178/178 fokos betekintési szög, 8 bit színmélység és sRGB színtér.

Az AG273QCX képernyője szintén ívelt, de maga a panel VA, a felbontása hasonló az AG273QCG-éhez, de a maximális frissítése 144 Hz. Ez a monitor VESA DisplayHDR 400-as minősítésű, ami a HDR képességek alsó szintjét jelenti, mivel a készülék nem alkalmaz local dimming-et. Az AMD FreeSync 2 viszont csökkenteni tudja a HDR mapping okozta késleltetést, és használja a low framerate compensation-t (LFC) is a képi mozgásproblémák csökkentése érdekében.

Az X modell kontrasztaránya a VA panelnek köszönhetően 3000:1, a DCI színtartomány lefedettsége pedig 90%-os. E tekintetben tehát a monitor megfelel a HDR követelményének. A specifikáció szerint a betekintési szög is 178/178 fok, ami nem annyira jellemző a VA panelekre. A különlegesség azonban leginkább az, hogy a „strobe backlight” technológiával a válaszidőt itt is sikerült 1 ms-ra csökkenteni.

Mindkét monitor képernyője 3 oldalon „keret nélküli”, a magasság, a döntés és az az elfordítás beállítható. Az AG273QCG kettős talpa a gaming monitorok stílusának megfelelőn piros, az AG273QCX-é ezüst színű, és kevesebb helyet foglal el az asztalon. Az eddigiektől eltérően mind a két oldalra került egy-egy kipattintható fejhallgató-tartó.

A két új monitor Európában januártól elérhető, 629, illetve 717 angol fontért.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .