Samsung „Space Monitor” az idei CES-en

Figyelemre méltó új monitort mutat be a Samsung az idei CES-en. Az egyelőre csak „Space  Monitornak” elkeresztelt új monitor különlegessége az univerzális rögzítési mód, ahogyan az a képen is látható. Az elhelyezés rendkívül helytakarékos lehet (lásd a bal oldali képet), de adott esetben a képernyő alja akár az asztal síkjáig süllyeszthető.

Kétféle változatban lesz kapható: a 27”-es változat QHD felbontású, a 32”-es modell pedig 4K-UHD felbontású, A design „keret nélküli”, és az állványoszlop teljesen a monitor házába simulhat. A „Space Monitor” forgalomba hozásának időpontjáról és áráról még nincs információnk.

Egy másik Samsung újdonság a CES-en a CRG9-es gaming monitor (a CHG90 utóda). A „szuper ultra széles” készülék formátuma 32:9, azaz a hasznos képernyőfelület megegyezik két, egymás melletti 16:9-es, hasonló magasságú monitoréval.

A CRG9 felbontása 5120 x 1440 pixel, ami két QHD felbontású, 16:9-es monitorénak felel meg. Átlómérete 49”, frissítési frekvenciája 120 Hz, a válaszidő 4 ms. Támogatja az AMD újabb VRR (variable refresh rate) technológiáját, a FreeSync2 HDR-t.

A fénysűrűség csúcsértéke 1000 nit, a széles színtér érdekében pedig a Samsung a quantum dot technológiáját vetette be. Az árról és a kereskedelmi megjelenés időpontjáról ennél a modellnél sincs még információ.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .