Új ViewSonic ColorPro monitorok

A ViewSonic részleteket közölt a Professional VP család két új modelljéről („ColorPro” márkanév). Mindkettő IPS paneles, 27”-es, és a színpontosság volt a fejlesztés fókuszában. A VP2756-4K, mint nevéből is látszik 4K-UHD felbontású, míg a VP2756-2K – meglepő módon – 2560 x 1440 pixeles, azaz QHD felbontású.

Mindkét típust felszerelték USB-C csatlakozóval, amelyen át video- és audiojel, továbbá 60 W tápláló teljesítmény továbbítható. E monitorokat gyárilag kalibrálják a színpontosság érdekében, 2-nél kisebb Delta E hibával. A GtoG pixelátmenet válaszideje 5 ms, a max. fényerő 350 cd/m2, a kontrasztarány 1000:1, a betekintési szög a specifikáció szerint 178/178 fok. A megcélzott színszabvány az sRGB.

A felbontáson kívül a két modell közötti különbség a színmélységben érhető tetten. Az UHD típus színmélysége 10 bit (8 bit + FRC), a QHD típusé 8 bit.

Mindkét monitor „Pantone Validated”, ami azt jelenti, hogy kötelezően pontosan reprodukálniuk kell a Pantone Matching System (PMS) színeit. Ez a minősítés a grafikus tervezésben vagy a filmszerkesztésben kiküszöböli a becslést és próbálgatást. A  ViewSonic, az X-Rite és a Pantone így megbízható eszközt ad a felhasználó kezébe. Ha számít a színpontosság, fontos lehet a Pantone Validated megjelenítő.

A csatlakoztatáshoz rendelkezésre áll egy DisplayPort (feltehetően 1.4-es), egy HDMI (a 4K-UHD modellhez 2.0-ás, a QHD modellhez 1.4-es) és USB-C csatlakoztatás (downlink: 2 USB(A) port, 32. Gen 1). A monitorok 2 x 2W-os hangszórókat is tartalmaznak.

A 4K-UHD típus listaára 511,99 USD, míg a QHD típusé 386,99 USD. A megjelenést illetően egyelőre a „hamarosan érkezik” a válasz.

További információ:

https://color.viewsonic.com/products/VP2756-4K.php

https://www.viewsonic.com/us/vp2756-2k.html

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .