32”-es Asus ProArt OLED monitor

Az Asus nemrégiben bejelentette a professzionális felhasználókat megcélzó ProArt PA32DC jelű OLED monitort, különös tekintettel a színes képfeldolgozást végzőkre (videósok, fotósok), továbbá a HDR tartalomkészítésrecés a 2D/3D munkákra. Az Asusnak ez az első 32”-es (pontosabban 31,5”-es) OLED készüléke.

A panel gyártója az OLED paneleket nyomtatási technológiával készítő JOLED cég, a felbontás 4K-UHD, a válaszidő 0,1 s. A panel kontrasztaránya 1 000 000:1, a színmélység 10 bit, a színtartomány pedig eléri a DCI-P3 és az Adobe RGB 99%-át, illetve a Rec.2020 80%-át. Tekintettel a ProArt sorozat rendeltetésére, a max. frissítési frekvencia 60 Hz.

A monitort különféle SDR és HDR módokhoz gyárilag kalibrálják ΔE < 1 hibával. Az Adobe RGB és a DCI-P3 elérhető a menüből, az sRGB emulációról nem tudunk közelebbit.

A monitor tetejébe beépítettek egy kolorimétert, amellyel egy egyszerű kalibrálási művelet elvégezhető az ingyenesen elérhető Asus ProArt 2.0 kalibráló szoftver segítségével. De használhatók a „third party” fizetős szoftverek is, mint a Calman vagy a ColorSpace CMS. Így lehetséges külön színmérő műszer nélkül fenntartani a kalibrált állapotot.

A ProArt PA32DC a legjobbat nyújthatja a tartalomkészítőknek is, a professzionális stúdiókban használható hagyományos referencia-monitorként. A színezet, a színhőmérséklet és a gamma széles határok között szabályozható az intuitív OSD menüben. A kétpontos színegyensúlyállítás mind a hat színre lehetséges, ami a szokásosnál nagyobb rugalmasságot biztosít a színbeállításokhoz.

A monitor megfelel a VESA DisplayHDR 400 True Black minősítésnek, így a pixelszintű dimmingnek köszönhetően kiváló HDR teljesítményt nyújt. Ehhez jön a 10 bit színmélység és a széles színtartomány – ezek együttesen alkalmassá teszik a monitort a HDR filmek/videók utómunkálataira.

A ProArt PA32DC jellegzetessége, hogy a szokásos állvány (oszlop plusz talp) helyett két lábra is szerelhető, ami stabilabb megoldást jelent. Emellett a monitor hátlapjának tetején van egy fogantyú is, amellyel optimálisan mozgatható és beigazítható.

Világos környezetben szükséges lehet a készüléket a zavaró fényektől védeni, ami megtehető a mellékelt csuklyával (hood). A több darabból álló hood könnyedén felszerelhető, és nem akadályozza a kalibrálást sem a beépített színmérő műszerrel.

További információ: https://edgeup.asus.com/2021/proart-display-pa32dc-intro/

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .