32:9-es, ívelt monitor profiknak: Philips 492P8

Még csupán bejelentés, de a jövő év második negyedében várhatóan megjelenik egy „dupla szélességű”, azaz 32:9 formátumú (DFHD – Double Full HD), 49” átlójú, ívelt képernyős Philips monitor, a 492P8-as. Még csak néhány hónap telt el a Samsung hasonló méretű és formátumú CHG90-es készülékének megjelenése óta, de a jelek szerint a koreai gyártó hamar követőre akadt.

A Philips készüléke ugyanazt a VA panelt kapja, mint ami a Samsung monitorban található. Azért vannak fontos különbségek is. A 492P8-as háttérvilágítása nem kvantumszemcsékkel megtámogatott LED-es, mint a CHG90-esé, hanem „sima” LED-es, ezért a színtér bővítését sem erőltették, maradtak az sRGB-nél. Ettől függetlenül a Philips professzionális felhasználóknak (nem pedig játékosoknak) szánja a 178/178 fok betekintésű szögű VA paneles monitorát, amelynek maximális fénysűrűsége egyébként 600 cd/m2, kontrasztaránya pedig 5000:1.

A frissítési frekvenciát és a válaszidőt egyelőre nem ismerjük, de mivel nem gaming monitorról van szó, nem tűnik valószínűnek a 60 Hz-nél nagyobb frissítés és a 4 ms-nál kisebb válaszidő. A felbontás függőlegesen a Full HD-nek felel meg, vízszintesen természetesen ennek kétszerese, azaz a 492P8-as natív felbontása 3840 x 1080 pixel.

A csatlakozófelület elég sokoldalú, van két HDMI, egy DisplayPort és egy VGA bemenet, így a PIP vagy PBP üzemmódok használata különböző kombinációkban nem okoz gondot. A mostanában egyre jobban terjedő USB-C porttal is felszerelték a monitort, továbbá Ethernet csatlakozó és két USB 3.0 port is található rajta, plusz fejhallgató-kimenet és mikrofon-bemenet.

A monitor várható fogyasztó ára 900 euro körül lesz.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .