Hordozható külső GPU notebookokhoz a Sonnet-től

Néhány napja a kaliforniai Sonnet Technologies piacra hozott két hordozható, külső, nagyteljesítményű grafikus feldolgozó egységet (eGPU), eGFX Breakaway Puck néven. A két all-in-one eGPU csak a beépített grafikus kártya típusában különbözik egymástól: az egyik a Radeon RX560-as, a másik az RX570-es kártyát tartalmazza. A kb. 15 x 13 x 5 cm doboz képességei a kártyákon túlmenően is eléggé egyedülállóak. A teljesítménye alapján  alighanem kijelenthetjük, hogy a Sonnet Technologies mindenekelőtt profeszionális videós alkalmazásokhoz és gamerek részére fejlesztette ki a Breakway Puck-ot.

Van rajtuk egy Thunderbolt 3-as port, három DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.1b interfész. Akár 4 db 4K kijelző rájuk köthető multimonitor üzemmódban. Amikor várhatóan gyors GPU-ra van szüksége a felhasználónak, a Breakway Puck-ot berakja a hátizsákba vagy a notebook táskájába. A csatlakoztatás egyetlen Thunderbolt 3 kábellel megoldható, és (plusz kényelem) 45 W teljesítményű tápot is ad a számítógép számára.

Asztalra helyezve a Puck minimális helyet foglal, de egy opcionális VESA szerelvénnyel egy monitor hátuljára vagy egy többmonitoros állvány karjára könnyedén felszerelhető. A készlet tartalmaz egy 0,5 m-es DisplayPort kábelt is a rendezetlen kábelezés elkerülésére.

Az eGFX Breakaway Puck Radeon RX560 ajánlott fogyasztói ára 449 dollár, az eGFX Breakaway Puck Radeon RX570-esé 599 dollár. Az opcionális PuckCuff VESA Mounting Bracket Kit 59 dollárba kerül.

További információ: www.sonnettech.com/product/egfx-breakaway-puck.html

(monitorinfo.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .