35”-es, VA paneles monitor HDR támogatással: BenQ EX3501R

A BenQ új monitora 3440 x 1440 pixeles (21:9-es) AU Optronics AMVA panelt tartalmaz, amely 48 – 100 Hz közötti változó frissítéssel működhet az AMD FreeSync-kel kompatibilis videokártyával. Emellett a filmek és videók megjelenítéséhez a fix 24, 25 és 30 Hz is beállítható.

A dönthető képernyő ívelt kialakítású (1800R), és a magassága is állítható. Egyéb adatok: 2500:1 statikus kontrasztarány, 178/178 fok betekintési szög, 4 ms válaszidő. A háttérvilágítás villogásmentes WLED, a maximális fényerő 300 cd/m2.

A színtér némileg nagyobb az sRGB-nél, de nem mondható kifejezetten szélesnek. Ami nagy újdonság, hogy ez az első BenQ monitor, amely HDR10 támogatást kínál, ami első lépésként értelmezhető a HDR (nagy dinamikatartomány) kezelésének irányában. Ideális esetben a HDR-hez sok száz vagy sok ezer local dimming zónára, jóval nagyobb fénysűrűségre és szélesebb színtartományra lenne szükség, de így is méltányolhatjuk a cég bekapcsolódását a HDR-rel kapcsolatos ígéretes kísérletezésbe.

Egy másik érdekes funkció a Brightness Intelligent Plus, amely egyfajta „dinamikus kontrasztszabályozás”, amely figyelembe veszi a képtartalmat is, és a környezeti fényviszonyokat is.

A csatlakoztatási lehetőségek is követik a legújabb trendeket, nevezetesen a monitor fel van szerelve egy 1.4-es DisplayPorttal (ez támogatja az adaptív szinkront), 2 db 2.0-ás HDMI porttal, 2 db USB 3.1-es porttal és egy USB-C csatlakozóval.

További információ: http://www.benq.com/product/monitor/ex3501r

(monitorinfo.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .