Reflektív LCD-s PC monitor

A New Vision Display nevű kínai cég bejelentette, hogy üzleti és fogyasztói használtra szolgáló, reflektív LCD technológiát alkalmazó 32”-es PC monitort hozott ki Sun Vision Display (SVD) márkanéven.

A ma uralkodó transzmisszív LCD technológiával szemben, ebben a monitorban nem találunk háttérvilágítást, mivel ez esetben a képernyőt megvilágító fény teszi láthatóvá a képet. A módszer a gyártó szerint megszünteti a hagyományos LCD és OLED képernyők szemre gyakorolt nemkívánt hatásait.

Az SVD 32” monitor kiváló olvashatóságot/láthatóságot biztosít világos környezetben, természetes vagy mesterséges megvilágítás mellett is. A technológia lényege, hogy minden egyes pixelhez tartozik egy diffúz tükröcske, amely biztosítja a jelenlévő környezeti fény optimális felhasználását.

Ez a monitor (feltehetően a cég első ilyen PC monitor típusa) Full HD felbontású, a színmélysége 8 bit, azaz 16,7 millió szín megjelenítésére képes. Ezek nem kimagasló tulajdonságok, de elképzelhető, hogy idővel ennél sokkal komolyabb modellek is megjelennek majd (bár erről a közlemény nem beszél).

A készülék energiaszükséglete kisebb 6 wattnál, ami a hagyományos LCD monitorokkal összevetve kb. 95% megtakarítást jelent. A kialakítás ultravékony (0,5 cm a monitor tetején), a tömege pedig kb. 6,8 kg. Egyetlen HDMI port van rajta, ami szintén arra utal, hogy egy induló modellről van szó. Azonban a készülék már a piacon van, a

https://www.sunvisiondisplay.com/product/SVD-32-Color-RLCD-Computer-Monitor

weboldalon megrendelhető, 1549 USD áron.

További információ: https://www.sunvisiondisplay.com/reflective-lcd-monitor

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .