49”-es, 32:9-es LG gaming monitor

Az LG részleteket hozott nyilvánosságra új, 49”-es, „szuper-ultraszéles” monitoráról, a 49GR85DC-ről. A képernyő ívelt kivitelű (1000R görbülettel), a felbontása 5120 x 1440 pixel – ez két, egymás mellé helyezett QHD felbontású monitornak felel meg.

A gamereknek szánt monitor alkalmas a VRR (variable refresh rate) használatára, és kompatibilis mind az Nvidia G-Sync, mind az AMD FreeSync, rendszerével. A gyári adatlapon az AMD FreeSync Premium Pro támogatása szerepel, de a megfelelő videokártyával a GSync is támogatott. A VA panel válaszideje az LG tájékoztatása szerint 1 ms G2G. A maximális frissítési frekvenci nem kevesebb, mint 240 Hz.

Néhány egyéb adat: 10 bit színmélység, 2500:1 kontrasztarány, 450 nit fénysűrűség, 178/178 fok betekintési szög. A DCI-P3 színtér lefedettsége 95%. Ami a HDR képességeket illeti, a monitor a VESA DisplayHDR1000 minősítését viseli. Igaz, az adatokból nem derül ki, hogy a nagy dinamikát (a local dimminget), a FALD valamilyen változatával vagy mini-LED-ekkel. Lehetséges, hogy valamilyen egyszerű edge-lit local dimmingről van szó.

Ami a csatlakozókat illeti, a 49GR84DC- találunk 2 db 2.1-es HDMI portot, egy 1.4-es DisplayPortot, 2 db USB adatportot és fejhallgató-kimenetet. A HDMI portok támogatják az 5120 x 1440@240 H-es felbontást és frissítést. Több bemenet egyidejű kezelését teszik lehetővé a PIP/PBP funkciók.

Az állvány kivitele támogatja a képernyő magasságállítását, a döntést és az oldalirányú elfordítást. A készülék hátulján a gaming monitorokon megszokott RGB LED „díszvilágítás” található. Az audiocsatlakozást fentebb említettük, érdekessége, hogy a DTS Headphone:X csatlakozás a játék számára pontos 3D audio térhatást és lokalizációt biztosít a fejhallgatón keresztül. Emellett a 4-pólusú fejhallható jack lehetővé teszi sztereó fejhallgatójel és monó mikrofonjel átvitelét.

A monitor ajánlott fogyasztói ára jelenleg kb. 1300 euro.

További információ: https://www.lg.com/us/monitors/lg-49gr85dc-b#

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .