Az LG első G-Sync monitora: 34UC89G

A folyamatos játékélmény, a gyorsaság, a kiemelkedő képi világ ma már alapelvárások a gamer monitorok piacán. A játék minőségét azonban nemcsak a monitor képességei, de a számítógéppel kialakított szinkronizáció is erősen befolyásolja, azaz hiába vásárolunk csúcsminőségű képernyőt, ha a gép és a monitor között nincs meg az összhang. A grafikus kártyákat gyártó két rivális cég, az AMD és az NVidia FreeSync, illetve G-Sync néven fejlesztett ki olyan „adaptív” vagy „dinamikus” szinkron megoldást, amely lehetővé tette a monitorok frissítésének illesztését a játékok változó frame rate-jéhez, azaz képfrekvenciájához.

A G-sync ereje

Az LG a gamer monitoraiban korábban az AMD FreeSync technológiáját alkalmazta, de mivel a G-Sync népszerűsége évről-évre nőtt (ma már 82% a részesedése), az LG számára is egyre nyilvánvalóbbá vált a gamer közönség igénye egy kiváló minőségű G-sync készülékre. A dél-koreai gyártó fejlesztőközpontjában idén meg is született a 34UC89G modell. Az Nvidia videókártyáját közvetlenül a monitor hátlapjára szerelték, így könnyen hozzáférhető az installáláshoz. A G-sync-kel a képek késleltetés nélkül, villámgyorsan érkeznek, a monitoron feltáruló világ hihetetlenül immerzív, alakjai karakteresek és élethűek. Az Nvidia megoldása mellett azonban más úttörő technológiák is segítik a játékosokat.

Mozis kalandok a 21:9-es, ívelt képernyőn

A 34UC89G egy 34”-es, 144 Hz-es Full HD monitor, 21:9-es UltraWideTM, ívelt képernyővel, amely valódi moziélményt garantál, és azonnal beszippantja a gamert a játék világába. Az ultraszéles formátum a virtuális tér olyan területeit is feltárja, melyeket egy hagyományos, 16:9-es formátumú monitor nem képes megmutatni. A széles képernyő komoly előnyt jelent, ha például Final Fantasy-t, WoW-t vagy más olyan MMORPG-t játszunk, ahol mindig akad felfedezni való részlet a játéktér perifériáin. Az IPS paneltechnológiának köszönhetően a monitor pontos, torzításmentes, élethű színeket ad, csaknem 180 fokos betekintési szögből, így a képek élethűbbek, valóságosabbak, és a játékokban megszokott gyors mozgásoknál sem tapasztalható semmilyen zavaró anomália.

Mindent a játékért

A dinamikus akciószinkronnak (DAS) köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, a „feketestabilizátorral” pedig a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet kapunk – így például a sötét zugokban megbújó Call of Duty karaktereket is könnyen kiszúrhatjuk. A 144 Hz-es frissítés a garancia, hogy a Battlefield4 villámgyors akciói közben is tisztán, elmosódástól mentesen látjuk a célpontot. Ha felmértük a terepet, már csak a beépített célkeresztet kell irányba igazítani, hogy pontos csapást mérjünk az ellenfélre. Mindehhez egérzsinór-vezető biztosít kényelmes, szabad mozgást a kéznek, a képernyő magassága és dőlésszöge pedig elhelyezkedésünknek megfelelően állítható.

Az LG első G-sync technológiával megalkotott monitorja minden ízében és apró részletében a folyamatos játékélményt, az akciót, és a sikeres játékot szolgálja; a 34UC89G modell már kapható a hazai boltokban, ajánlott bruttó fogyasztói ára 299 000 Ft.

(Forrás: Noguchi Porter Novelli)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .