Acer ultraszéles monitor: EI491CR

Az Acer bejelentett egy 32:9 formátumú, 49”-es monitort, amelynek felbontása 3840 x 1080 pixel – tehát két egymás mellé helyezett Full HD monitorral egyenértékű, azzal az előnnyel, hogy egyetlen felületen (ugyanolyan minőségben) jeleníti meg a különféle tartalmakat egymás mellett. A képernyő 1800R görbületű ívelt VA panelből áll (3 oldalon „keret nélküli”).

A monitor natív frissítési frekvenciája 120 Hz, de overclockolva támogatott a 144 Hz-es frissítés is. A frissítési frekvencia egyébként játékok futtatásakor változó lehet (VRR – variable refresh rate), köszönhetően az AMD FreeSync 2 támogatásnak. További jellemzők: 3000:1 kontrasztarány, 400 cd/m2 fénysűrűség, 4 ms-os G2G válaszidő, 8 bit színmélység és 90%-os DCI-P3 színtér. A széles színtér a Quantum Dot technológiának köszönhető. A készülék megfelel a VESA DisplayHDR 400-as minősítésnek, amelyről tudjuk, hogy erősen kompromisszumos közelítése a HDR megjelenítésnek. Viszont a VA panel nagy kontrasztja talán némileg javít a helyzeten.

A csatlakozók (a jelenlegi források szerint): DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 és 2 db HDMI 1.4, és egy audiokimenet. 2 db 3 wattos hangszóró be van építve a monitor házába. A készülék támogatja a PiP és a PbP funkciókat. Az állvány és a monitor hátoldala az elsődlegesen játékra szánt monitoron 7-féle színben tud világítani. A képernyő döntési szöge természetesen állítható.

Az EI491CR várhatóan májusban lesz kapható Európában. Az ára kb. 900 dollár lesz.

További információ: https://www.acer.com/ac/en/US/content/series/ei1

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .