AOC AGON OLED monitor gamereknek

Az 27”-es, 240 Hz-es OLED monitorok egyre növekvő piacán az AOC is megjelent – legalábbis a bejelentés szintjén – a maga AGON Pro AG276QZD típusával. Ugyanebben a kategóriában már az LG (27GR95QE) és az Asus (ROG Swift PG27AQDM) is kihozta a gamereket feltehetően megörvendeztető modelljét, és úgy tudjuk, hogy az Acer és Corsair is tervezi a hasonló típusok megjelentetését.

Egyelőre az AOC ezt a készüléket Kínában hozza forgalomba, de feltehetőan hamarosan elérhető lesz a világ más részein is. Az LG.Display által gyártott WOLED panel 2540 x 1440 pixel felbontású (QHD), a frissítési frekvenciája 240 Hz.

Lássuk a gyári adatokat részletesebben! A képernyő pontos mérete 26,5”, a GtoG válaszidő 0,03 ms, a színmélység 10 bit. A készülék statikus kontrasztaránya gyakorlatilag végtelen, a DCI-P3 színtartomány lefedettsége 98,5 DCI-P3, az SDR fényerő 150 nit, a HDR csúcsérték azonban eléri az 1000 nitet.

A 240 Hz natív frissítési frekvencia mellett természetesen az adaptív szinkron lehetősége is megvan, mind az Nvidia, mind az AMD szerinti megoldásban, sőt a ma már szinte elmaradhatatlan „G-Sync Compatible” minősítés (vagy legalábbis képesség) megvan. Ez annyit jelent, hogy Nvidia kártyát használva a monitornak a G-Sync kompatibilitáshoz nem szükséges speciális G-Sync hardvert tartalmaznia.

Az állvány lehetővé teszi a képernyő teljes körű állítását (magasságállítás, döntés, oldalirányú elfordítás és álló pozícióba forgatás). HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4 bemenetből is kettő-kettő van, emellett a szokásos USB hubot és fejhallható-kimenetet is megtaláljuk s csatlakozófelületen. 2 db 5 wattos hangszórót is tartalmaz a készülék.

Az európai és az amerikai megjelenésről még nincs információnk.

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .