BenQ AQColor grafikusoknak, fotósoknak, videósoknak

A BenQ bemutatta új, kiemelkedően pontos, professzionális grafikusok, fotósok és videoutómunkát végzők számára kifejlesztett technológiáját, az AQCOLOUR-t. A gyártó AQCOLOUR-ral felszerelt DesignVue, PhotoVue, és VideoVue professzionális monitorain a PD, SW és a PV sorozatokban gyári színkalibrációt végeznek, így teljesítményük egyenletes és színvisszaadásuk pontos, ami megfelel az iparági szabványoknak.

„A BenQ – mint a világ egyik vezető professzionális monitorgyártója – célja, hogy a színkritikus alkalmazásokhoz a lehető legpontosabb színvisszaadású monitorokat állítsa elő”, mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az AQCOLOUR technológiával a tervezők, a fotósok és a filmesek a kreativitásukra figyelhetnek ahelyett, hogy aggódnának monitoruk megfelelő színkezelésnek kialakítását illetően.”

A BenQ színszakértői – akik aktív résztvevői az International Colour Consortium (ICC) és az International Organization for Standardization (ISO) szervezeteknek – által tervezett AQCOLOUR technológia biztosítja, hogy a tervezők (PD sorozat), a fényképészek (SW sorozat) fotográfusai és a videósok (PV sorozat) tökéletesen megfelelnek a világszerte elfogadott különféle szabványoknak, mint például az sRGB, az Adobe RGB, a Rec. 709 és a DCI-P3. Ezeken felül, minden DesignVue, PhotoVue és VideoVue professzionális, AQCOLOUR-ral felszerelt monitor megfelel a Technicolor Colour Certification elvárásainak, így utolérhetetlen színpontosságot érnek el a kiváló képteljesítmény mellett.

A BenQ PD sorozat DesignVue AQCOLOUR tervezőknek szánt monitorai 100%-ban lefedik az sRGB és a Rec. 709 színtereket, valamint személyre szabható üzemmódokkal még nagyobb pontosság és helyes színhőmérséklet, gamma és Delta E érhető el a tervezői munkához, animációk készítéséhez, CAD/CAM felhasználáshoz vagy sötétszobai környezethez.

Az SW sorozat PhotoVue AQCOLOUR fényképészeknek szánt monitorai tökéletesen, az Adobe RGB színárnyalatok 99%-os, az sRGB, valamint a Rec. 709 színterek 100%-os lefedettségével, a továbbfejlesztett 14-bites 3D LUT-on keresztül, Delta E ≤ 2 értékekkel jelenítik meg a fotókat.

A PV sorozat VideoVue AQCOLOUR videoutómunkára szánt monitorai megfelelnek a digitális filmipar DCI-P3 színszabványának, valamint az Adobe RGB, sRGB és Rec. 709 szabványoknak. A 14-bites 3D LUT-tal ellátott, és Delta E ≤ 1,5 értékkel rendelkező PV sorozat  professzionális szintű teljesítménye megfelel a filmesek színpontossági elvárásainak.

A BenQ professzionális AQCOLOUR monitorai 10-bites, prémium IPS panellel szereltek, amelyeken egyedi gyári színkalibrációt végeznek, hogy számos funkció és eszköz személyre szabott legyen a színeket jól ismerő szakértők számára. További információért az AQCOLOUR technológiáról és a BenQ monitorairól kérjük, látogassa meg a www.benq.hu weboldalt.
DesignVue: http://www.benq.hu/product/monitor/designerdesigner/
PhotoVue: http://www.benq.hu/product/monitor/photographer/
VideoVue: http://www.benq.hu/product/monitor/videopostproduction/

(Forrás: BenQ)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .