Asus ultraszéles gaming monitor: 34”, 165 Hz

Különösebb csinnadratta nélkül jelentette meg az Asus a részleteket a TUF Gaming család ultraszéles új monitoráról, a VG34VQL1B típusról. A VA paneles, 34”-es készülék natív felbontása 3440 x 1440 pixel, a maximális natív frissítési frekvenciája 144 Hz, amely 165 Hz-ig overclockolható.

A monitor adaptív szinkron támogatást élvez, a mozgókép-válaszidő (MPRT) 1 mos-os, amit az alkalmazott mozgáselmosódás-csökkentő (az Asus márkaspecifikus elnevezésével ELMB, azaz Extreme Low Motion Blur) technikával ért el a gyártó. A frissítési frekvencia változtatása kompatibilis az Nvidia és az AMD rendszerével is. A minősítés azonban „FreeSync Premium”, de a „G-Sync kompatibilitás” is megvan.

A VG34VQL1B képernyője ívelt kivitelű, a görbülete 1500R. Néhány további adat: 550 nit fényerő, 4000:1 statikus kontrasztarány, 8 bit színmélység, széles színtartomány (120% sRGB, ill. 90% P3).

Ami még érdekes lehet, a promócióban megjelenő „változó overdrive” (variable overdrive). Mivel a monitor nem tartalmaz Nvidia G-Sync hardveregységet, ez az Asus által hozzáadott tulajdonság lehet, aminek kedvező hatása van a játékélményre, hiszen az overdrive rövidíti le az egyébként nagyobb pixelválaszidőt, miközben ez utóbbi a konkrét szürke1 és szürke2 közötti átmenet idejét jelenti. Azaz az Asus a jelek szerint nem sajnálta az időt és a pénzt, hogy tovább javítsa TUF monitorainak reszponzivitását azzal, hogy valós időben a konkrét szürkék különbségéhez igazítja az overdrive mértékét.

A csatlakozófelület 2 db 1.4-es DisplayPortot, 2 db HDMI 2.0 aljzatot és 4 db USB 3.0 portot foglal magába, plusz egy fejhallgató-csatlakozó hüvelyt. A képernyő magassága természetesen állítható, továbbá dönthető, és elfordítható. A monitor tartalmaz 2 db 2 W-os hangszórót is.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .