BenQ designer monitorok Pantone és CalMAN minősítéssel

A BenQ két új DesignVue modellt kínál professzionális tervezéshez, illetve videós munkához. Az egyik a 34”-es ultraszéles (21:9-es) PD3420Q, a másik a 27”-es, 16:9-es PD2705Q. A cég sajtóközleménye szerint ezek a világ első olyan monitorai, amelyek egyidejűleg rendelkeznek a CalMAN, a Pantone és a VESA tanúsítványaival. A BenQ a kreatív munka követelményeinek megfelelő készülékeket fejlesztett ki.

„A BenQ exkluzív AQColour technológiájának előnyeinek és az ICC/ISO professzionális szabványoknak köszönhetően ezek a monitorok a dobozból kicsomagolva precíz részleteket és ΔE ≤ 3 színpontosságot biztosítanak. A 100%-os sRGB és Rec.709 lefedettséget nyújtó, gyárilag kalibrált kijelzők egyedi kalibrációs jelentéssel érkeznek, ami garantálja a minőséget a designerek számára. Ezen felül a PD3420Q HDR10-kompatibilis, és a VESA DisplayHDR 400 minősítéssel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a videokészítők számára a HDR videotartalom azonnali előzetes ellenőrzését a szerkesztési munkafolyamatban.”

A 27″-es modell szabványos 100%-os sRGB színgamutot produkál, míg a 34″-es modell széles színterű, amely lefedi a DCI-P3 98%-át. Mindkettő támogat egy HDR bemenetet, a nagyobbik pedig megkapta a VESA DisplayHDR 400 minősítését – mint már említettük.

A gyári presetek széles választékából válogathat a felhasználó, ha éppen erre támad kedve. Ezek pl. a Darkroom Mode (a fényerő és a kontraszt gyári beállítás sötét környezethez), az M-book Mode a Mac eszközözök színeinek tökéletes visszaadásához, az Animation Mode a sötét területek tisztaságának erősítéséhez a világos területek túlexponálásának veszélye nélkül, és a CAD/CAM Mode a vonalak és alakzatok kiváló kontrasztjának megőrzéséhez.

Mindkét új modell IPS panellel készült, a felbontás 3440 x 1440 (WQHD), illetve 2560 x 1440 (QHD). Egyéb jellemzők: 5ms G2G válaszidő, 60 Hz frissítési frekvencia, 1000:1 kontrasztarány, 178/178 betekintési szög. A 27″-es típus színmélysége 8 bit, a 34″-esé 10 bit. Az előbbi maximális fénysűrűsége 300 nit, az utóbbié SDR-ben 350 nit, HDR-ben 400 nit. A több bemeneti forrás használói számára a BenQ biztosította a KVM switch csatlakoztathatóságot, ami lehetővé teszi két PC használatát egy billentyűzettel és egy egérrel. Mindkét monitoron van USB-C, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0 port, továbbá 2 x 2 W-os beépített hangszórókat tartalmaznak.

Forrás: BenQ

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .