Dell monitor 2000 zónával

A Dell az idei CES-en kiállított egy különleges modellt, a 31,5”-es UltraSharp Premium UP3221Q-t. A 4K-UHD felbontású készülék célközönsége: a nagy színhűséget elváró professzionális felhasználók (fotósok, videósok, grafikusok). De ezen kívül mi benne a különleges?

Elsődlegesen az, hogy 2000-zónás mini-LED háttérvilágítást kapott, azaz a local dimming minden eddiginél finomabb. Ez pedig előfeltétele a jó minőségű HDR-nek az LCD monitorok világában, különösen, ha – mint ez a monitor is – DisplayHDR 1000-es minősítésű, azaz csúcsfényereje nagyobb 1000 nitnél. A széles színteret a háttérvilágítás szintén támogatja, de a gyártó arról nem közölt adatokat, hogy pontosan mekkora részét fedi le a DCI-P3-nak vagy az Adobe RGB-nek, illetve a BT.2020-nak.

Meg kell említeni még, hogy a készülék saját színmérő műszert is tartalmaz, amely a CalMAN kalibráló szoftverével működik együtt. A csatlakozók között megtalálható a Thunderbolt 3, azonban ennél több információt egyelőre nem közölt a cég, Így a piaci megjelenés időpontját és a várható árát sem tudjuk még közölni.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .