Két új AOC gaming monitor

Az AOC tovább bővíti gaming monitor kínálatát az új G2-es sorozatban: a két új modell a Q27G2U és az ívelt képernyős CQ27G2U (1500R görbületi sugárral), mindkettő QHD (2560 1440 pixel) natív felbontású.

A paneltechnológia VA, a frissítési frekvencia felső határa 144 Hz, a MPRT válaszidő pedig 1 ms (nem tévesztendő össze a pixel-válaszidővel!). Mind az AMD, mind az Nvidia adaptív szinkron megoldása támogatott, azaz a monitor frissítése a játék változó képfrekvenciájához igazodhat.

Az új monitorok statikus kontrasztaránya 3000:1, köszönhetően a VA panelnek. A színtartomány akkora, hogy 120%-os sRGB lefedettséget és 90%-os Adobe RGB lefedettséget biztosít. Maximális fényerejük 250 nit, a betekintési szög a gyártó szerint 178/178 fok, a színmélység 8 bit. Az 1 ms-os MPRT természetesen csak az ún. strobing backlight használatával érhető el, ami a mozgáselmosódás csökkentésére szolgáló funkció azokban a monitorokban, amelyekbe ezt beépítik

A Q27G2U és a CQ27G2U a gaming monitorok világában uralkodó trendeknek megfelelő kivitelű, három oldalon „keret nélküli”, és a piros szín is feltűnik az állványon és a képernyő keretén. A képernyő minden irányban állítható, még az ívelt modellnél is függőlegesbe lehet forgatni.

A csatlakozók között megtaláljuk a DisplayPortot (1.2) és van két HDMI port is (az ívelt modellen 2.0, a sík modellen 1.4 verziójú). Audiobemenet és fejhallgató-kimenet is van a csatlakozók között. Ezen felül van egy négy downstream és egy upstream USB port a készülékeken.

Mindkét típus már az éve elején elérhető Európában, a Q27G2U 279 angol font bruttó fogyasztói áron, az ívelt CQ27G2U pedig 289 angol fontért. Az Amazon.de az ívelt modellt kb. 314 eurós, a sík képernyős modellt kb. 368 eurós áron kínálja.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .