Designer monitorok a BenQ-tól: PD3200Q és PD3200U

Az utóbbi időben annak lehettünk tanúi, hogy a BenQ ráerősített a professzionális tervezők által is használható – egyébként pedig kiváló általános jellemzőkkel bíró – monitorok fejlesztésére. Ezek közé tartozik a nemrégiben kihozott WQHD felbontású PD3200Q és UHD felbontású párja, a PD3200U, amelyeket grafikus tervezéshez (CAD/CAM), animációkészítéshez, és sötét környezetben végzett videós fényelési munkálatokhoz (Darkroom) is ajánlanak.

Új funkció a DualView, amely függőlegesen két részre osztja a képernyőt (ez még nem lenne nagy újdonság), de úgy, hogy ezekhez külön eltérő beállításokat lehet hozzárendelni.

benq_pd3200q_1

A huzamosabb ideig végzett munkához ajánlatos a Low Blue Light beállítások valamelyikének használata. Ezt a lehetőséget ma már sok gyártó beépíti a monitoraiba, de a BenQ megoldása különösen egyszerűvé teszi az átállítást a különféle munkakörnyezetekben.

benq_pd3200q_2

A két változat közötti egyik különbség, hogy a „Q” modell 60 Hz-es VA (vertical alignment) panelt használ, így a statikus kontrasztaránya magas, 3000:1. A natív felbontása, mint említettük, 2560 x 1440 pixel.

Az „U” (UHD) modell szintén 60 Hz-es, de IPS AHVA panellel van szerelve, így értelemszerűen kisebb a kontrasztaránya, mint a „Q” változaté. Másfelől, bár a specifikált betekintési szög mindkét változatnál 178/178 fok, valójában itt az IPS panel előnye érvényesül.

Mindkét modell támogatja a 10-bites színmélységet (2-bites FRC ditheringgel), és a panelek felülete a matthoz áll közelebb, mint a fényeshez.

A háttérvilágítás WLED-ekkel van megoldva, a színtartomány 100%-ban lefedi az sRGB referenciát (azonban nagyobb színteret nem támogat). A fényerő csökkentésére mind a két modell egyenfeszültségű vezérlést használ, a PWM szabályzás használatát a gyártó nem tartotta kívánatosnak, a villogás lehetőségének kizárását szem előtt tartva.

benq_pd3200q_3

Ami a fényerőt illeti, a WQHD változatnál a maximális érték 300 cd/m2, az UHD változatnál 350 cd/m2. A specifikált G2G válaszidő mindkét modellnél 4 ms.

Az új monitorok kereskedelmi megjelenése januárra várható, az árakat még nem ismerjük.

További információ:

http://www.benq.com/product/monitor/pd3200q/features/ és

http://www.benq.com/product/monitor/pd3200u/features/

(monitorinfo)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .