Samsung Dual UHD gaming monitor: Odyssey Neo G95NC

Az új 57”-es, Dual UHD felbontású, szuperszéles gaming monitor piacra hozását jelentette be a Samsung. Az eredeti bejelentés (még nem a végleges típusszám alatt) már januárban megtörtént, de az Odyssey Neo G95NC-t a Gamescom rendezvényen lehetett közelről megnézni.

Ez a monitor a G9-es sorozat további darabja, amely az eddigi 49”-es modellekhez képest nagyobb, 57”-es képernyőt kapott, de ezen túlmenően a felbontása is hatalmasat nőtt, 5120 x 1440pixelről (Dual QHD) 7680 x 2160 pixelre (Dual UHD). Ez pontosan két, egymás mellé helyezett, kb. 32”-es 4K-UHD monitor összesített felbontásának felel meg.

Ha ehhez hozzávesszük a 240 Hz maximális frissítési frekvenciát és a DisplayHDR 1000 VESA minősítést (10 bit színmélység), akkor elképzelhető, hogy milyen óriási adatátviteli sebességgel kell számolnunk a PC és a monitor között. Ennek tudatában látta el a Samsung ezt a készüléket a DisplayPort 2.1-es csatlakozás lehetőséggel, amely jelenleg a leggyorsabb digitális port (80 Gbit/s). Más kérdés, hogy nagy frissítésen a monitor meghajtására csak a legmodernebb grafikus kártyák képesek.

A szuperszéles ívelt képernyő 32:9 oldalarányú, 1000R görbülettel, a panel VA technológiájú. Mivel játékosoknak szánt készülékről van szó, természetes, hogy mind a G-Sync, mind a FreeSync dinamikus szinkront támogatja. Az adatlapon a reakcióidő 1 ms GtoG, amit persze – szokás szerint – nem kell szó szerint szerint vennünk, de így is elégedettek lehetünk. A statikus kontrasztarány 2500:1, a tipikus SDR fényerő max. 420 nit, a DCI-P3 lefedettsége 95%-os.

A korrekt HDR megjelenítést a 2392-zónás local dimming-es mini-LED (a Samsung szóhasználatában Quantum Mini LED), kvantumszemcsékkel feljavított háttérvilágítás teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a készülék a statikus kontrasztnál lényegesen nagyobb képen belüli egyidejű kontrasztot képes produkálni. A HDR csúcsfényerő pedig eléri vagy meghaladja az 1000 nitet.

Az új modell Európában várhatóan szeptember elejétől elérhető, 2488 EUR bruttó fogyaszói áron.

Forrás: Samsung (Gamescom frissítés)

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .