EIZO CG319X: DCI-4K monitor, HDR gamma támogatással

Az EIZO április elején jelentette be ColorEdge CG319X típusú új monitorát, a 31,1”-es, 4096 x 2160 pixel (DCI-4K) natív felbontású, és a HDR EOTF („gamma”) gradációs függvényeket támogató készüléket.

Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy a monitort elsődlegesen professzionális filmes utómunkálatokra szánták. Az előd CG318-4K típussal szemben a CG319X rendelkezik mind a HLG (hybrid log-gamma), mind a PQ (perceptual quantization) gradációs függvényeket használó HDR kezelésének képességével. Így természetesen alkalmas a HDR tartalom korrekt megjelenítésére és szerkesztésére, továbbá a fényelési (color grading) feladatokhoz a munkafolyamat végén.

A CG319X – mint több más ColorEdge típus – beépített kalibrációs érzékelővel van felszerelve, amely a rendszeres újrakalibrálást lényegesen egyszerűsíti. A felül elhelyezett kisméretű műszer kipattan a képernyő felületére, de olyan kis helyet foglal el, hogy a kalibrálás idejére a munkát nem kell megszakítani. Természetesen a színpontosságra kényes műveleteket nem célszerű a kalibrálás során végezni.

A monitor széles színtere lefedi a DCI-P3 digitális filmes színtartomány (amely egyre jobban benyomul a mindennapi média és szórakoztatás világába is, lásd 4K lemezek és streaming) 98%-át. A CG319X kontrasztátfogása az LCD monitorok világában megszokottnál nagyobb, kb. 1500:1, ami az utómunkálatokhoz már megfelelő feketéket nyújt. A képernyő felülete olyan filmbevonattal van ellátva, amely redukálja a betekintési szög növekedésével jelentkező nem kívánt hatásokat.

A CG319X képes kiküszöbölni saját hőmérsékletváltozásának hatását a képminőségre. Belső hőérzékelője detektálja a változásokat, és a megfelelő algoritmus – amely a készülék mesterséges intelligenciájának (AI) része, beállítja a stabil fényerőt, színeket és gradációt. Az EIZO szabadalmaztatott DUE (digital uniformity equalizer) funkciója pedig gondoskodik a képernyő homogenitásáról, mind a fényerőt, mind a színhőmérsékletet tekintve.

A monitor néhány további fontos jellemzője: beépített 3D LUT, 10-bites egyidejű megjelenítés a 24-bites LUT-ból (ehhez a 10 bitet támogató grafikus kártya és szoftver is szükséges), 60 Hz frissítési frekvencia, DisplayPort (2) és HDMI (2) bemenet, televíziós és filmes gyári presetek: EBU, Rec. 2020, Rec. 709, SMPTE-C, DCI, PQ, és HLG, árnyékoló keret a környezeti fények hatásának csökkentésére, és 5 éves gyártói garancia (30.000 óra használati időn belül).

A CG319X első ízben az idei NAB-on mutatkozott be. További információ a monitorról:

http://www.eizoglobal.com/products/coloredge/cg319x/index.html

(monitorinfo.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..