HDR monitor, 384-zónás Local Dimming: Dell UP2718Q

Az új Dell modell, amelyről az első hírek még áprilisban jöttek, a Dell UltraSharp Premium sorozatban jelent meg. Ez a típus meggyőzőbb HDR élményt nyújt, mint az előd Dell HDR modellek

Az IPS paneles UP2718Q háttérvilágítása 324-zónás ún. Full Array Local Dimming (FALD) megoldású, éppenséggel a tökéletesebb HDR megvalósítása érdekében. A panel hasonló az Acer és az Asus mostanában bejelentett HDR monitorainak paneljéhez (Predator X27 és ROG Swift PG279Q, ámbár a frissítés 60 Hz és a G-Sync-et sem építette be a DELL – vagyis nem elsősorban a gamereknek szánta a készüléket.

Ehelyett a Dell a jelek szerint a multimédiás HDR élményre összpontosított. Ennek ismeretében talán az ára is alatta lesz az Acer és az Asus gamer HDR monitorok árának.

Néhány adat a Dell monitoráról: A Local Dimming-nek köszönhetően a kontrasztarány 20.000:1-re növekedett, a tipikus fénysűrűség 400 cd/m2, míg a maximum 1000 cd/m2, ami megfelel az Ultra HD Premium szabvány szerinti HDR10-es ajánlásnak. A natív felbontás tehát UHD, a monitor színtere pedig a DCI-P3-hoz közeli (ez eredetileg a digitális mozi szabványos színtere). A Rec.2020-as „ideális” HDR színtérnek a76,9%-át fedi le a monitor színtere, de ez azért nem gond, mert a HDR szabványok a kijelzők esetében megengedik a DCI használatát a Rec.2020 helyett. Emellett az UP2718Q színtere 100%-osan lefedi mind az sRGB/Rec.709, mind az Adobe RGB színtartományt.

Figyelemre méltó, hogy a készüléken található DisplayPort és mini DisplayPort az 1.4-es, jelenleg legmagasabb verziójú, a 2 db HDMI pedig 2.0-ás. Az UP2718Q várható listaára kb. 1480 USD.

(monitor.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .