ISE 2017: nagy színhűségű BenQ professzionális monitorok

Mint a tavalyi IBC kiállításhoz kapcsolódóan már jeleztük egy korábbi hírünkben, a BenQ igazi profi monitorokat fejlesztett ki, amelyeket az idei ISE kiállításon is bemutatott. A célközönség speciális: a PV3200PT modell alkalmas stúdióminőségű utómunkára, videoszerkesztésre, színkorrekcióra és effektek kezelésére. Fényképek professzionális szerkesztésére is használható.

A 4K natív felbontású, 32”-es készülék színtere 100%-ban fedi a Rec.709-es/sRGB színtartományt, és van hozzá egy távvezérlőhöz hasonló ún. OSD vezérlő, amellyel a forrásanyagnak megfelelően választhatunk Rec. 709, az EBU és az SMPTE-C színgamutok közül. A monitor fényereje kivételesen homogénné tehető a képernyő teljes felületén. Színmélysége 10-bites. Tartozékként a cég mellékeli hozzá a Palette Master Element színkalibrációs szoftvert, amellyel elvégezhető a hardveres színkalibráció. Ami a csatlakozókat illeti, DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 bemenetek találhatók rajta, és persze USB 3.0 hub (2 downstream, 1 upstream).

A másik bemutatott típus, a PV270-es szintén mind a videósok, mind a fotósok által kiválóan használható 27”-es készülék, különösen ajánlott a video-, illetve digitális filmes utómunkára (Technicolor Color Certified). Natív felbontása QHD (2560 x 1440 pixel). Szintén a hardveres kalibráció lehetőségét nyújtja, és színtere 99%-ban fedi az Adobe RGB színtartományt, 100%-ban a Rec.709-est és 96%-ban a digitális moziszabványnak megfelelő DCI P3 tartományt. A BenQ ehhez a típushoz is mellékeli a a Palette Master Element színkalibrációs szoftvert.

(monitorinfo)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .