Két új ConceptD monitor az Acertől

Az Acer éves sajtótájékoztatóján New York-ban a cég bemutatta új „ConceptD” portfólióját, amely prémium kategóriájú és high end formatervezésű asztali PC-ket, notebookokat, monitorokat és egyéb eszközöket tartalmaz.

Itt most az oldal profiljával összhangban a két Acer ConceptD monitort mutatjuk be, egy 32”-es és egy 27”-es modellt. Mindkettőt elsődlegesen a kreatív munkát végzők számára tervezték, ahol a színpontosság elsőrendűen fontos. Ezek a monitorok DeltaE < 1 színhibával hozzák a pontosságot. Nézzük először a 32”-es modellt!

ConceptD CM7321K

A ConceptD CM7321K egy professzionális monitor, amelyet az Acer a 2D tartalomkészítőknek szán. Felbontása UHD-4K, a panel (természetesen) IPS, de ami megkülönböztetett figyelmet érdemel, az a mini-LED-es háttérvilágítás, és az ennek köszönhető megnövelt zónaszámú local dimming a HDR megjelenítéshez. A zónák száma 1152-re nőtt (a szokásos 384 helyett).

A monitor kielégíti a VESA DisplayHDR 1000 tanúsítvány követelményeit: csúcsfényereje legalább 1000 nit (bár pontosan nem tudjuk mennyi), a széles színtér pedig lefedi az Adobe RGB 99%-át, illetve a Rec.2020 89,5%-át. A DCI-P3 lefedettségről nincs információ, de a VESA követelmények között 90%-nál nagyobb lefedettség szerepel, ezt a készülék minden bizonnyal teljesíti. A frissítési frekvencia 60 Hz, ami nem éppen a menő játékosok álma, ám HDR munkára a ConceptD CM7321K kiválóan alkalmas, és persze HDR játékra is lehet használni, ha valaki jól elvan a 60 Hz-el. Az EMEA országokban ez a monitor szeptemberben jelenik meg, az induló ára 3.199 euro lesz.

ConceptD CP7271K-P

A másik új ConceptD modell 27”-es, és sok tekintetben nem a kisebb „édestestvére” az előző típusnak, mivel van néhány elég fontos különbség a két monitor között (nem számítva a méretet). Az Acer ezt a monitort a 3D tartalomkészítőknek ajánlja, de valószínűleg (sőt jellemzői alapján biztosan) egy gamer számára is tökéletes választás lehet, főleg ha nem ragaszkodik a Predator vagy a Nitro design-hoz.

A felbontás itt is UHD-4K, és a színtartomány lefedi az Adobe RGB 99%-át. A DCI-P3 lefedettsége pedig 93%. A monitor teljesíti a VESA DisplayHDR 1000 minősítést, továbbá a maximális frissítési frekvenciája 144 Hz. Ha ez még nem lenne elég, akkor egyike a kevés „G-Sync Ultimate” minősítésű monitoroknak, ami a G-Sync felső kategóriáját jelenti.

A 4K felbontás és a 144 Hz (plusz a G-Sync) együttesen kivételes HDR játékélményt jelenthetnek, de kiemelkedő jellemzői a professzionális használatra is ideálissá teszik, különös tekintettel a színjellemzőkre és a HDR workflow-ban való alkalmazásra. A készülék háttérvilágítása minden bizonnyal local dimming megoldású, de a tájékoztatóban nem esik szó mini-LED-ekről (szemben a 32”-es változattal). Ez a modell az EMEA országokban júliusban jelenik meg, 2.099 eurós áron.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .