Lenovo ThinkVision ultraszéles monitor: P49w-30

A Lenovo a CES 2023 közeledtével új monitorok piacra hozását jelentette be, köztük az ultraszéles, 49” képátlójú ThinkVision P49w-30-as modellt.

A készülék felbontása 5120 x 1440 pixel, más szóval két QHD felbontású képet tud egymás mellé helyezni, anélkül, hogy dual monitoros elrendezést kellene kialakítani. Az IPS panel kontrasztja ráadásul a szokásos 1000-1200:1 helyett szokatlanul magas, 2000:1 körüli. Hogyan lehetséges ez?

Nos, nemrégiben már teszteltünk olyan monitort, amelyben hasonló IPS panel volt (Dell UltraSharp U2723QE). A „titok” nyitja az ún. IPS Black technológia, amely alkalmas az ilyen nagy kontrasztú IPS panelek előállítására, de még újdonságnak számít.

Egyébként a munka megkönnyítése és a hatékonyság növelése a cél ennél a monitornál, így ne várjunk tőle extra alacsony válaszidőt, sem nagy frissítési frekvenciát, mert nem ez volt a konstruktőrök célja. A maximális fénysűrűség 350 nit körüli, de jó hír, hogy a DCI-P3 színtér lefedettsége 98% fölötti.

A Lenovo ThinkVision P49w-30-as feltehetően a jövő év közepétől lesz kapható 1699 USD bruttó fogyasztói áron.

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .