LG DualUp 28MQ780

A hagyományos kétmonitoros munkahely már a PC monitorok megjelenésekor elfogadottá és egyre elterjedtebbé vált, kezdetben tipikusan 2 x 4:3-as vagy 2 x 5×4-es formátumban. Aztán persze a formátumok változtak, és pl. 2 db 16:9-es készülékből állt össze egy munkahely, az azonban új fejlemény volt, hogy megjelentek az ultraszéles és szuperszéles monitorok egyes gyártók kínálatában, amelyek „egyben” tartalmazták a korábbi kétmonitoros elrendezést.

Ez azonban mindmáig vízszintes formában volt „divatban”, azaz a monitor pl. 21:9-es vagy 32:9-es formátumban tartalmazta a két munkaterületet. Most az LG Electronics egy új megoldással állt elő, amelyben egymás fölé helyezett két QHD felbontású felületet egy 16:18 formátumú készüléken (2 x 16:9 egymás fölött). Az összesített felbontás így 2560 x 2880 pixel. A teljes átlóméret 28” (pontosabban 27,6”), ami azt jelenti, hogy külön-külön a két képernyő – amennyiben nem az egész felületet egyetlen pivot képernyőkén akarjuk használni – 21,5”-es, azaz nem túl nagy méretű. Ehhez azonban jól passzol a QHD felbontás, a 4K-UHD túlzás lett volna. A pixelsűrűség közelítőleg megfelel egy 32”-es 4K-UHD monitor pixelsűrűségének.

A panel az LG fejlesztette Nano IPS, a maximális fénysűrűség 300 nit, a monitor felismeri a HDR10 szabványú képjelet, de természetesen nem HDR megjelenítésre készült. A színtartománya viszont nagyon nagy, a DCI-P3 színteret 98%-ban lefedi. Az LG a piaci fogadtatást mérlegelve valószínűleg tervezi nagyobb, szélesebb vízszintes méretű – pl. 2x UHD felbontású – változat megjelentetését is.

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .