MSI gaming monitor AI-vel

Az MSI új gaming monitorcsaládot jelentett be „ARTYMIS” néven (Artemis = a vadászat istennője a görög mitológiában), amelynek első modellje az MSI Optix MPG343CQR. A 34”-es készülék felbontása 3440 x 1440, azaz a képformátum kb. 21:9. Az ívelt képernyő görbülete 1000R, elég radikális, de újabban ez látszik divatba jönni. A monitor sok funkcióját mesterséges intelligencia működteti.

Az MPG343CQR imponáló adatokat vonultat fel: 1 ms MPRT (moving picture response time), VA panel 3000:1 kontrasztaránnyal, 550 nit fényerő, 165 Hz frissítési frekvencia, 10 bit (8 bit + FRC) színmélység, 117,8% sRGB lefedettség, 92,7% DCI-P3 lefedettség. A dinamikus szinkront tekintve az alapminősítés a FreeSync Premium, de az Nvidia G-Sync is támogatott (G-Sync „kompatilibilis”).

A bejelentés ugyan megemlíti a VESA DisplayHDR 400 minősítést is, de ennek nemigen van jelentősége, mivel ez a kategória egyáltalán nem tud HDR élményt nyújtani, és ezt egyre szélesebb körben belátják, még a gyártók is. A tekintélyes tftcentral.co.uk egyenesen javaslatot tesz a DisplayHDR 400 végleges megszüntetésére. (Ezzel mélyen egyetértünk.)

A monitor csatlakozói: 1 x USB-C, 1 x DisplayPort 1.4, 2 x HDMI 2.0, továbbá 2 x USB 3.2-es port. Az állvány lehetővé teszi a képernyő döntését, a magasság állítását, és az oldalirányú elforgatást.

Most lássuk – ezúttal csak felsorolásszerűen – az első ARTYMIS monitor néhány különleges tulajdonságait:

OptixScope = a cél nagyításának szabadalmaztatott lehetősége nyolcfokozatú zoommal

SmartBrightness = beépített környezetifény-érzékelő, mesterséges intelligenciával (AI) támogatva

Sound Tune = beépített mikrofon a zajcsökkentéshez, szintén AI-vel támogatva

Smart Cross Hair = a megcélzott pont automatikusan színt vált, de ha a szín azonos a háttérrel, akkor az AI-nek köszönhetően a célkereszt körül más szín jelenik meg

Night Vision AI = megmutatja a sötétben rejtőző ellenséget, de nem egyszerű kivilágosítással, hanem a részletezettség megtartásával

További néhány funkció: HDMI CEC Profile Sync, True Color Sync, Gaming OSD App 2.0, Console Mode (Virtual 4K support), Mobile Projector

A monitort eredetileg 2020. októberében jelentették be, de azóta sokkal több részlet derült ki róla. Egyelőre azonban még nem kapható, az Amazon március vagy április elejére ígéri.

Forrás: https://www.msi.com/Monitor/MPG-ARTYMIS-343CQR/

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .