Nagyobb fényerejű LG OLED

Az LG UltraGear 27GS95QE OLED monitor közvetlen elődje a 27GR95QE modell, amely a tesztelők vizsgálatai szerint meglehetősen kis fényerőt produkált. A javított változat az LG szerint lényegesen nagyobb fénysűrűségű panelt tartalmaz SDR-ben is, de különösen HDR-ben.

Egyebekben nincs sok változás: egy 27”-es, QHD felbontású, 240 Hz maximális frissítési frekvenciával büszkélkedő OLED paneles készülékről van szó. Figyelemre méltó, hogy elődjéhez hasonlóan ennek a monitornak is matt az anti-glare bevonata. Az LG az adatokat már hivatalosan is közzétette.

A specifikáció szerint tehát a fő különbség az előző modellhez képest az, hogy a 200 nit SDR fényerőt kb. 275 nitre sikerült növelni. Elvileg lehetséges az 1000 nites csúcsfényerő is HDR-ben (a képernyő 10%-át lefedő fehér mintán), bár a gyártó visszafogottan a VESA DisplayHDR 400 True Black minősítésre utal, de a végső szót majd a tesztek fogják kimondani. Az új modell minden bizonnyal az LG.Display WOLED panel frissített változatát használja, amelynek csúcsfényereje a panelgyártó szerint elérheti az 1300 nitet.

A 240 Hz-es maximális frissítési frekvenciát adaptív szinkron egészíti ki a változó képkockaszámú bemeneti jelhez való igazodás jegyében. A képernyő pedig megkapta az NVIDIA „G-sync Compatible” és az AMD „FreeSync Premium Pro” tanúsítványt. A csatlakozófelületen a következő lehetőségeket találjuk: 1 db DisplayPort 1.4, 2 db HDMI 2.1, 2 db USB adatport és egy audio bemeneti/kimeneti csatlakozó.

Az LG UltraGear 27GS95QE európai áráról még nincs információnk, az Egyesült Államokban a cég 899.99 dolláros áron kínálja a monitort.

moninfo

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .