Acer Predator X35: 200 Hz-es frissítés, G-sync és HDR

Az Acer 35”-es gamer monitora UWQHD natív felbontású, azaz a 2560 x 1440 pixeles QHD formátum ultraszéles változata (3440 x 1440 pixel), ívelt kivitelben. Talán ennél is érdekesebb azonban, hogy a készülék HDR-kompatibilis, és az Nvidia G-Sync dinamikus szinkron megoldását is tartalmazza.

A monitorban a VA panel AOU gyártmányú (AMVA), 200 Hz-es frissítési frekvencia lehetőségével, ami a mozgáselmosódást drámai módon csökkenti. A fénysűrűség maximuma 1000 cd/m2, így a játékosok a legmélyebb árnyékban is meglátják az ellenséget.

Felvetődik a kérdés, hogy a HDR követelményeit a monitor hogyan teljesíti, ha pusztán a VA panel néhány ezres kontrasztjára hagyatkoznánk, ami néhány tized cd/m2 feketeszintet jelent. A megoldás a Local Dimming, más néven a lokális fényerőcsökkentés dinamikusan, a képtartalomtól függően, esetünkben 512 zónában (FALD – Full Array Local Dimming). Ezzel biztosítható a HDR megjelenítéshez szükséges egyidejű kontrasztarány.

A Predator X35-ben alkalmazott Quantum Dot technológia közismerten széles színtér létrehozására képes, így a HDR kijelzőktől elvárt DCI-P3 színtartományt produkálni tudja. A G-Sync funkció szintén aktiválható a megfelelő videokártyák használatakor, és feltehetően a G-Sync HRD változatáról van szó, bár erről egyelőre nincs pontos információnk.

Mivel a specifikáció nincs birtokunkban, az Nvidia közlésére hagyatkozunk, miszerint a monitoron a DislpayPort 1.4-es verziója gondoskodik a nagy felbontás és a nagy frissítési frekvencia egyidejű sebesség-követelményének kielégítéséről. A DisplayPort 1.4-ről lásd A HDMI, a DisplayPort és az adatátviteli korlátok című írásunkat.

Az X35-ös piaci megjelenése ez év utolsó negyedévében várható, az ára még nem ismert.

(monitorinfo.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .