ASUS monitor mini-LED háttérvilágítással

Az idei CES-en az ASUS egy professzionális felhasználóknak szánt monitort mutatott be: a ProArt PA32UCX modellt. A 32”-es 4K, pontos színes munkára alkalmas készülék legérdekesebb tulajdonsága az ún. mini-LED háttérvilágítás használata, 1000-nél több háttérvilágítási zónával.

A mini-LED technológia egyfajta továbbfejlesztése a hagyományos LED technológiának, a 100-200 mikrométer méretű LED-ekkel. A kisebb méretek miatt jóval több zóna alakítható ki a háttérvilágításban, és így a local dimming – a korrekt HDR megjelenítés egyik feltétele – magasabb szintre emelhető.

A szokásos full array local dimming (FALD) megoldás a 27”-es monitoroknál tipikusan 384-zónás, most a mini-LED háttérvilágításnál az új ASUS monitor esetében (igaz, 32”-es panellel) a zónák számát sikerült 1000 fölé növelni. (A panelgyártó a szóbeszéd szerint az AUO.)

Az ASUS ProArt PA32UCX felbontása UHD, a panel 10-bites IPS. Színtartománya bőven lefedi az Adobe RGB-t, a DCI-P3 esetében 97%, a Rec.2020-et tekintve pedig 89% a lefedettség. A mini-LED háttérvilágítás 1200 cd/m2 csúcsfénysűrűséget képes produkálni a képernyőn.

Ami a HDR-t illeti, a monitor képes a HDR10 és a HLG formátum kezelésére is, és minősítése kielégíti a VESA DisplayHDR 1000 követelményeit is.

A monitor 14-bites LUT-ot tartalmaz a pontos hardveres kalibráláshoz. A gyári kalibrálás dE hibája 2 alatt van. A képernyő uniformitásának javítására szintén van lehetőség – hasonlóan más professzionális monitorokhoz.

A ProArt PA32UCX monitor piaci megjelenése a második negyedévben várható.

Forrás: ASUS

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .