Öt új Gigabyte gaming modell

A Gigabyte – bár idáig nem a monitorairól volt nevezetes (igaz, AORUS néven már vannak ismert monitorai) – most egyszerre öt új modellt jelentett be a gamerek számára. Közülük négy 27”-es, egy pedig 32”-es, de egyébként többféle paneltechológiát használnak, a felbontások is eltérő, és vannak ívelt és síkpaneles változatok is.

A G27F jelű készülék 27”-es és IPS flatpaneles, a felbontása Full HD. Legnagyobb frissítési frekvenciája 144 Hz, a dinamikus (adaptív) szinkront mind az AMD, mind az Nvidia támogatja. Az 1 ms-os MPRT (motion picture response time) adat arra utal, hogy az általánosan ULMB-nek (ultra low motion blur) nevezett funkció is megtalálható benne. Színtartománya eléri a DCI-P3 92%-át.

A G27Q szintén IPS paneles, és nem ívelt kivitelű, de a felbontása (QHD = 2560 x 1440 pixel) és a frissítési frekvenciája nagyobb az előbbinél (165 Hz, overclockolva), a VRR adaptív frissítés mind az Nvidia, mind az AMD kártyákkal működik. Az MPRT itt is 1 ms, a színtartomány 92%-ra közelíti meg a DCI-P3-ast.

A G27FC, illetve G27QC Full HD, illetve QHD felbontású, mindkettő ívelt VA panellel készült. A legnagyobb frissítési frekvencia 165 Hz, az adaptív szinkron a FreeSync Premium minősítésű változat (lásd Új AMD FreeSync kategóriák). Az 1 ms MPRT ezekre a monitorokra is jellemző. A G27FC színtere a DCI-P3 90%-a, G27QC esetében ez 92%.

Végül a 32”-es G32QC szintén ívelt kivitelű VA paneles monitor, a legnagyobb frissítés 165 Hz. Az adaptív szinkron FreeSync Premium Pro, az MPRT 1 ms-os. Színtartománya a DCI-P3 94%-a. Ez a monitor DisplayHDR 400-as minősítésű, a G27Q és a G27QC „HDR-ready”.

A gyártó mind az öt új modellnél feltünteti a G-Sync Compatible megjelölést, bár az Nvidia listáján még ezek a készülékek nem szerepelnek (de lehet, hogy a minősítés folyamatban van. A Gigabyte a fenti típusok piaci megjelenését a második negyedévre ígérte, de mostanáig nem jelentek meg, és az áruk sem ismert.

Forrás: Gigabyte

monitorinfo.hu

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .