Új EIZO monitorok az idei bécsi radiológiai találkozón

A március elején Bécsben megtartott radiológiai kongresszuson az EIZO több különleges, az orvosi diagnosztika területen használható monitorral jelentkezett. Kiemelt figyelmet keltett az RX660 jelű, 6 megapixeles, színes monitor. A készülék a fekete-fehér (szürkeárnyalatos) és színes képek precíz megjelenítésére egyaránt alkalmas.

Az RX660 mérete és formátuma lehetővé teszi a képek elrendezését úgy, ahogy a felhasználónak a legkényelmesebb. Lehetőség van az új „Work-and-Flow” funkcionalitás használatára is. A monitor PinP funkciója ugyanis az egérkurzorral közvetlenül belinkelhető, ha a kurzort a képernyő széléhez mozgatjuk. Szintén lehetséges az USB konverzió monitoron belül, ami megengedi két PC használatát egy egérrel és egy billentyűzettel.

Egy másik típus az új RadiForce GX550-es 5 megapixeles, szürkeárnyalatos monitor a mammográfiai vizsgálatok megjelenítéséhez. A monitor fényereje és kontrasztaránya is magas, és elmosódás-csökkentő elektronika is bele van építve, nem beszélve a környezeti fény érzékeléséről. Mindezeket tekintve a kalibrálható monitor konzisztens és kiváló képet tud produkálni.

Az EIZO M sorozatú monitorai pontos reprodukciót nyújtanak klinikai környezetben, sőt – típustól és vizsgálati módszertől függően – használhatók lehetnek diagnózis felállítására is. A szükséges DICOM szürkeskála-értékek egy gombnyomással elérhetők. A sorozatnak van egy 31,1”-es, 4K felbontású színes tagja is, amelynek képernyőjén sok kép elfér, és alkalmas a 3D rekonstrukcióra is.

(monitoinfo.hu)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .