Samsung Quantum Dot ívelt monitor a CES-en

Az idei CES-en (Consumer Electronics Show, Las Vegas) a Samsung bemutatja CH711 jelű új monitorát, amely a háttérvilágításhoz a kvantumszemcsék technológiáját alkalmazza.

(A kvantumszemcsék néhány nanométer nagyságú félvezető szemcsék, amelyek nagyon pontosan beállítható hullámhosszakon képesek csaknem monokromatikus fényt kisugározni, más hullámhosszúságú (általában kék) fény hatására.)

Ezt a modellt a gyártó elsősorban a gamereknek szánta, 27”-es és 31,5”-es változatban. A tervek szerint 2017 elején kerül kereskedelmi forgalomba. Az ívelt képernyő görbületi sugara 1800R, betekintése szöge a gyártó szerint 178 fok.

A  CH711 színtartománya bőven meghaladja a sRGB szabvány szerint tartományt (125%). Natív felbontása WQHD (2560 x 1440 pixel).

Az új modell mellett a Samsung a CES-en bemutatja a nemrégiben kihozott másik két Quantum Dot monitorát is, a CFG70 és a CF791 típusokat. A 24 és 27”-es CFG70 kifejezetten a profi hard core játékosoknak készült, szintén ívelt kivitelű, akárcsak a Quantum Dot CF791-e modell, 21:9-es formátummal, és 1500R görbületi sugárral.

Ez utóbbi típus leginkább a többablakos munkára javasolt, a Picture-by-Picture (PBP) technikát használva, a HDMI vagy DP bemenetekre csatlakozó forrás képe bárhová pozicionálható a képernyőn.

(monitorinfo)

Legyen Ön az első hozzászóló

Várjuk hozzászólását!

Az Ön email címe nem kerül nyilvánosságra.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .